Privacy- en cookieverklaring Versus Kiteboarding

Bij Versus nemen we onze klanten en hun privacy serieus. Persoonlijke informatie die we ontvangen wordt vertrouwelijk behandeld en verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).


Gegevensverwerking

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het uitvoeren van onze diensten en services  en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties. Als je een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden deze gegevens bewaard zolang het nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Je adresgegevens gebruiken we alleen om je spullen op te sturen, verder laten we je met rust. Je e-mailadres blijft bij ons wel bekend voor als de fabrikant verlangt dat alle klanten worden ingelicht wegens een urgent garantiegeval.

Beveliging

Middels een https/ssl verbinding zijn de gegevens van de bezoeker beschermd tegen cybercriminelen. Database gegevens worden in een door de hosting provider beschermde omgeving opgeslagen. Versus kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel verlies van persoonsgegevens of de schade hierdoor geleden.

Door het gebruik van derde partij software, is het mogelijk dat bepaalde persoonsgegevens buiten Europa opgeslagen worden.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief onze Adwords-advertenties zijn. Deze informatie wordt, inclusief het adres van je computer (IP-adres), overgebracht naar Google. Google slaat deze info op op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google en het privacybeleid van Google Analytics als je hier meer over wil weten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over onze website en advertenties te verstrekken zodat wij onze campagnes effectiever kunnen maken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De maximale bewaartermijn van de cookies die middels deze dienst worden gebruikt is door ons ingesteld op 26 maanden.

Zie hier voor meer informatie over de opt-out regeling van Google.

Social media

Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op Facebook en Instagram. De code voor deze knoppen wordt aangeleverd door Facebook en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. In de privacyverklaring van Facebook en Instagram zie je wat zij met je persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Nieuwsbrief

Als je expliciet aangeeft dat je een nieuwsbrief wilt, wordt je e-mailadres toegevoegd aan onze lijst van abonnees. Je krijgt dan zo nu en dan (ongeveer 2/3x per maand) een overzichtelijke update in de mail. Hiermee houden we je op de hoogte van het laatste nieuws, testdagen en productnieuwtjes van Versus. Iedere nieuwsbrief bevat een link om je af te melden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief geven we uiteraard niet aan derden.

Cookies

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat via deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Zo blijf je bijvoorbeeld ingelogd en blijft je winkelmand gevuld als je even van je computer wegloopt. Als je dat liever niet hebt, je kan deze cookies ook uitzetten via je browser. De Consumentenbond heeft hier een handige uitleg voor. Google plaatst via onze website ook cookies, als deel van de eerder genoemde Analytics-dienst.

Google Analytics    
__utma Analyserende Cookie Geplaats door deze website
__utmb Analyserende Cookie
Geplaats door deze website
__utmc Analyserende Cookie
Geplaats door deze website
__utmt Analyserende Cookie
Geplaats door deze website
__utmz Analyserende Cookie
Geplaats door deze website
_fbp Analyserende Cookie
Geplaats door deze website
     
nl_nieuwsbrief Cookie Nieuwsbrief
Geplaats door deze website
bannerslider_user_code_impress5 Cookie Opmaak Website 
Geplaats door deze website

 

Facebook Pixel

Versus maakt gebruik van een Facebook Pixel welke fungeert als middel om producten en advertenties aan te bieden via het platform Facebook.

Details over de cookies die Facebook gebruikt en de gegevens die ze verzamelen, vind je in de uitgebreide tabel in het cookiebeleid van Facebook.

De Facebook-pixel verzamelt vijf soorten gegevens:

1. HTTP-headers: alles wat in HTTP-headers staat. HTTP-headers zijn een standaard webprotocol dat wordt verzonden tussen een browserverzoek en een server op internet. HTTP-headers bevatten IP-adressen, informatie over de webbrowser, de paginalocatie, het document, de verwijzer en de persoon die de website gebruikt.

2. Pixelspecifieke gegevens: onder andere de pixel-ID en het Facebook-cookie.

3. Gegevens voor klikken op een knop: dit omvat knoppen waarop wordt geklikt door bezoekers van de website, de labels van deze knoppen en de pagina's die worden bezocht na het klikken op deze knoppen.

4. Optionele waarden: Versus kan er voor kiezen om aanvullende gegevens over het bezoek te versturen via aangepaste gegevensgebeurtenissen. 

5. Namen van formuliervelden: dit omvat veldnamen op websites zoals 'e-mailadres', 'adres' en 'hoeveelheid' wanneer iemand een product of service koopt. De pixel legt geen veldwaarden vast tenzij wij deze opnemen als onderdeel van geavanceerd overeenkomsten zoeken of als optionele waarden.

 

Afhandelen bestelling

Bij het plaatsen van een bestelling, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jr te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij de NAW-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens, geslacht en geboortedatum. Deze hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (datis de wettelijke bewaarplicht). Deze gegevens worden niet met derden gedeeld.

Een review plaatsen op de website

Het is mogelijk om een review te plaatsen op de producten die wij op onze website publiceren. In dat geval vragen wij om jouw naam en e-mailadres. Nadat jouw review door ons is gepubliceerd, wordt deze met jouw naam als afzender onderaan het artikel op onze website gepubliceerd. Het e-mailadres dat je hebt opgegeven wordt nooit gepubliceerd, maar slechts gevraagd ter verificatie van de afzender. De gegevens die je aan ons via deze weg verstrekt, bewaren wij zolang het artikel online blijft. In uitzonderlijke gevallen nemen we contact met je op via de e-mail als wij vragen hebben over jouw reactie of om je van een antwoord op jouw reactie te voorzien.

Beveiliging

 Wij nemen maatregelen om misbruik van uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens en dat de toegang tot uw persoonsgegevens afgeschermd is. Wij treffen onder meer de volgende beveiligingsmaatregelen:

• logische toegangscontrole op onze laptops en systemen, gebruik makend van wachtwoorden;
• fysieke maatregelen voor toegangsbeveiliging, waaronder toegangschips en camerabeveiliging in ons kantoorpand;
• encryptie (versleuteling) van digitale bestanden;
• organisatorische maatregelen voor toegangsbeveiliging;

Papieren documenten worden versnipperd.

Websites van derden

Onze Privacy- en Cookieverklaring is niet van toepassing op andere websites van derden waar wij naar linken op onze website. Wij kunnen geen garanties geven op de wijze waarop deze derde partijen met je persoonsgegevens omgaan. Daarom raden wij je aan om voor gebruik van websites van de derde partijen waar wij naar linken, ook bijbehorende privacy- en cookieverklaring te lezen.

Klachten Autoriteit Persoonsgegevens

Volgens de AVG heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van je persoonsgegevens. Je kan hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Inzage, Correctie en Recht van verzet

Als je een relatie met ons bedrijf hebt, is het mogelijk om na een schriftelijk verzoek je persoonlijke gegevens in te zien. Ook voor uitleg over over de precieze persoonsgegevens die we hebben en wat we daarmee doen. Of als onze gegevens verouderd zijn of onjuistheden bevat, kan je ons schriftelijk verzoeken de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen. Of wanneer je bezwaar wil maken tegen bepaald gebruik. Daarnaast kun je ons schriftelijk laten weten, voor het intrekken van toestemming en je geen informatie meer wil ontvangen over onze producten en diensten via onderstaand adres.
Mocht je ons hierover willen benaderen, let dan op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Ventus Sports
Badhuisstraat 14-16
2584 HK Den Haag

Wijzigingen in deze Privacy- en Cookieverklaring

Mochten we in de toekomst deze privacy- en cookieverklaring aanpassen, dan plaatsen we dat uiteraard op deze website. Check daarom regelmatig deze Privacy- en Cookieverklaring, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Laatste versie: januari 2019